Uw patiënt met rugklachten verwijzen?

Rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij Rugkliniek Alkmaar bekijken we een klacht vanuit meerdere invalshoeken en onderzoeken we samen met de patiënt waar de klacht vandaan komt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de lichamelijke klacht, maar ook naar andere factoren. Samen met uw patiënt brengen we al deze factoren in kaart en gaan we voor duurzaam resultaat.

Rugkliniek Alkmaar werkt samen met een team van fysio- en manueeltherapeuten om patiënten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en motiveren. Rugkliniek Alkmaar is met name gespecialiseerd in de behandeling van chronische rugklachten.

ONZE VISIE OP ZORG

SCHOLING VOOR HUISARTSEN

Opleidingen en trainingen

MAAK KENNIS MET ONS TEAM

Het team van Rugkliniek Alkmaar bestaat uit manueel- en fysiotherapeuten met ruime ervaring, kennis en deskundigheid. De patiënt staat altijd centraal: persoonlijke aandacht en de juiste begeleiding zijn belangrijke pijlers van onze kliniek.

Remco Bruin
Remco BruinManueel Therapeut
Jacco Walta
Jacco WaltaManueel Therapeut

MULTIDISCIPLINAIRE SAMENWERKING

Voor de behandeling van complexe problematiek is soms samenwerking met andere medisch deskundigen nodig. Rugkliniek Alkmaar werkt daarom wanneer nodig samen met andere zorgprofessionals zoals een arts, coach, psycholoog, diëtist, osteopaat of bedrijfsarts.

BIJ DOORVERWIJZING

Wanneer u uw patiënt doorverwijst naar Rugkliniek Alkmaar ontvangen wij graag van u alle relevante medische informatie, zoals uitslagen van onderzoeken en beeldvormende diagnostiek. In de verwijsbrief lezen we graag of u een bepaalde specialisatie nodig acht. Wij zullen u op de hoogte houden van de voortgang van uw patiënt door een verslag te sturen van het fysiotherapeutische onderzoek en een afsluitend verslag na het beëindigen van de behandeling. Mocht er een patiënt zich melden via DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) zonder een verwijzing, dan ontvangt u ook een verslag van de intake. In dit verslag geven we een indicatie voor een fysiotherapeutische behandeling indien we dit noodzakelijk achten.

Kwaliteit

Rugkliniek Alkmaar werkt continue aan kwaliteitsverbetering. Niet omdat dat moet, maar omdat wij dat professioneel graag doen.

Rugkliniek Alkmaar is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Rugkliniek Alkmaar heeft het predicaat TopZorg van Menzis
Rugkliniek Alkmaar is een Zilveren Kruis PlusPraktijk
Rugkliniek Alkmaar Gespecialiseerde fysiotherapie bij nek- en rugklachten

CONTACTINFORMATIE

Schoenmakerstraat 128, 1825 CJ  Alkmaar

(072) 560 00 44

info@rugkliniekalkmaar.nl