Hernia 2018-08-15T10:14:37+00:00

Rugkliniek Alkmaar

Voor gespecialiseerde fysiotherapie bij

HERNIA

Maak een afspraak

EEN HERNIA, WAT NU?

Blijven bewegen is het beste medicijn. Klikt simpel, maar juist dat bewegen doet zo’n pijn.

Pijn die zo heftig is dat je van ellende niet meer weet hoe je moet zitten en staan om van lopen nog maar te zwijgen. De uitstralende pijn in je been is soms zelfs erger dan de rugpijn zelf. Herkenbaar? Toch is bewegen binnen je pijngrenzen het beste medicijn bij een hernia. Beweging houd de wervelkolom in conditie en rugspieren soepel en krachtig genoeg om de rug te ondersteunen.

Veel gestelde vragen over een hernia

Hieronder beantwoorden we in het kort de volgende vragen. Wat is een hernia, wat zijn de symptomen en hoe is een hernia zonder chirurgische ingreep te behandelen?

Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf die op een zenuw kan drukken, waardoor pijnklachten in het been ontstaan.

Hernia symptomen verschillen van persoon tot persoon, maar de meest kenmerkende klacht is pijn in de onderrug met een uitstralende pijn in een of beide benen. Soms gepaard met krachtverlies, tintelingen of gevoelsverlies. De stekende pijn verergert bij hoesten, niezen of persen. Een hernia inclusief beknelling van de zenuwwortel is alleen zichtbaar op een MRI-scan.

Voor je herstel is het belangrijk dat je het de eerste weken rustig aan doet én blijft bewegen. Beweging zorgt ervoor dat je spieren soepel blijven, maar houd wel je eigen pijngrenzen aan. Een logische reactie op de angst om de scherpe hernia pijn te voelen, is juist om minder te gaan bewegen, maar dat werkt dus averechts. Na deze periode van relatieve rust volgt een individueel oefenprogramma om jouw rug in optimale conditie te brengen, zodat pijnklachten verminderen, verdwijnen en niet meer voorkomen.

Blijven bewegen is het beste medicijn bij een hernia.
Bel ons 072 – 560 00 44
Maak een afspraak

Je persoonlijke behandelplan

Ieder mens is uniek en elk lichaam reageert anders.

Daarom is fysiotherapie bij rugklachten, zoals een hernia, spit of ischias specialistisch maatwerk. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw klachten, gaan we in gesprek. We vragen naar je klachten, de voorgeschiedenis en andere factoren die van belang kunnen zijn. We testen je spieren en gewrichten om te onderzoeken waar jouw pijnklachten vandaan komen.

Op basis van jouw persoonlijke informatie en de gegevens uit ons bewegingsonderzoek, stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Een programma afgestemd op jouw klachten en mogelijkheden en gericht op het herstel van je dagelijks functioneren. We nemen dit plan rustig met je door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent.

Ontmoet ons team van specialisten

Remco Bruin
Remco BruinManueel Therapeut
Jacco Walta
Jacco WaltaManueel Therapeut
Kevin Jansen
Kevin JansenFysiotherapeut
Wendy van Nimwegen
Wendy van NimwegenFysiotherapeut

Wat onze klanten zeggen

“Mijn therapeut is de enige die mijn klachten serieus nam en een oorzaak gezien heeft i.p.v. alleen maar de pijnlijke plekken te behandelen en dat betekent heel veel voor me!”

Hans de Vries

“Het feit serieus genomen te worden is erg belangrijk. Dan met de deskundigheid van de therapeute tot een behandeling komen is een pre.”

Anne de Koning

“Alle lof voor het geduld en de houding van de beide therapeuten die betrokken zijn bij mijn revalidatie.”

Annelies Schippers

Kwaliteit

Rugkliniek Alkmaar werkt continue aan kwaliteitsverbetering. Niet omdat dat wettelijk moet, maar omdat wij dat professioneel graag doen.

Rugkliniek Alkmaar is HKZ ISO 9001 gecertificeerd
Rugkliniek Alkmaar is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Rugkliniek Alkmaar heeft het predicaat TopZorg van Menzis
Rugkliniek Alkmaar is een Zilveren Kruis PlusPraktijk
Rugkliniek Alkmaar is aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk rugklachten

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over je zorgverzekering 2018, vergoeding voor fysiotherapie en Rugkliniek Alkmaar. Bekijk de antwoorden en misschien zit het antwoord op jouw vraag er al tussen. Zit het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Nee, je hebt geen verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig voor een behandeling bij ons.

Rugkliniek Alkmaar heeft contractafspraken met alle grote zorgverzekeraars in Nederland. Hieronder staat een overzicht van de zorgverzekeraars.

Achmea
Aevitea
Anderzorg
ASR
Avero Achmea
Azivo
Besured
Bewuzt
Coöperatie VGZ
CZ
CZ Direct
De Amersfoortse Verzekeringen
De Friesland
Delta Lloyd
Ditzo Zorgverzekering
DSW Zorgverzekeraar
Eno
FBTO
HEMA
IAK (Achmea)
Interpolis Zorgverzekeringen
IZA
IZZ Zorgverzekeraar
Menzis
OHRA
ONVZ Zorgverzekeraar
OZF Achmea
PNO Zorg
Salland ZorgDirect
Salland Zorgverzekeringen
St. Ziektekstvz. Krijgsmacht
Stad Holland Zorgverzekeraar
UMC
Univé
VGZ Zorgverzekeraar
VvAA Zorgverzekering
ZEKUR
Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen
Zorg en Zekerheid

Ja, maar het is verstandig om even na te gaan of dat ook voor jou geldt. Elk jaar verandert de basisverzekering en de aanvullende verzekering– en wij begrijpen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zoeken wij geheel vrijblijvend uit hoe je verzekerd bent.
Bepaalde behandelingen worden wel vergoed vanuit het basispakket, voor andere vergoedingen moet je aanvullend verzekerd zijn.
Bent je benieuwd? Een telefoontje naar onze praktijk is voldoende.

Gelukkig wel. Geef bij het voorgesprek aan dat je zelf zorg draagt voor de betaling. Na afloop van elke vervolgafspraak kun je het bedrag direct pinnen. In verband met de veiligheid van onze therapeuten hebben wij ervoor gekozen om alleen pinbetalingen te accepteren; contante betaling is niet mogelijk.

Eerste behandeling, voorgesprek en onderzoek: € 65,50
Fysiotherapie: € 32,75
Manuele therapie: € 40,75
Behandeling aan huis: € 44,50

Onze eerste behandeling is bijzonder omdat we ruim de tijd nemen om elkaar te leren kennen en inzicht te krijgen in je klachten en de oorzaken. We maken een overzicht van je klachten en de oorzaken en stellen daarna samen een behandelplan op. Daarin kiezen jullie samen aan welke klacht of oorzaak je wilt werken en welke manier van werken jou het beste past. De eerste behandeling duurt ongeveer 50 minuten. Ver is het aan te raden om bij de eerste behandeling het volgen de mee te nemen:

  • Handdoek
  • Legitimatiebewijs (alleen tijdens het eerste bezoek, dat willen de zorgverzekeraars)
  • Indien je via de huisarts bent doorverwezen en een brief heeft meekregen, dag graag deze verwijzingsbrief meenemen.

De eerste behandeling rond de 50 minuten, de tweede en volgende behandelingen rond de 25 minuten.

Wanneer jouw afspraak toch niet goed uitkomt, horen we dit natuurlijk graag zo snel mogelijk, maar laat het ons uiterlijk 24 uur van te voren weten. We maken graag contact dus vinden het fijn als je even belt. Zo kunnen we gelijk een nieuwe afspraak voor je zoeken op beter gelegen tijdstip. Komt bellen niet uit of zijn we niet telefonisch bereikbaar op 072-5400600 spreek dan onze voicemail in of stuur een e-mail. Indien gewenst nemen we daarna contact met je op.
Voor afspraken die niet of niet tijdig (24 uur van te voren) worden geannuleerd, brengen wij de gereserveerde tijd in rekening.

Ja zeker! Je mag te allen tijde zelf bepalen wie jouw therapeut is.

Ja Rugkliniek Alkmaar is rolstoel toegankelijk. De toegangsdeur is geschikt voor rolstoel, rollator en kinderwagen. We hebben echter nog wel een verbeterpunt; er zijn nog twee lage drempels en de deuren gaan niet automatisch open.

Wij willen de rugpijn en de rugklachten van onze patiënten duurzaam verhelpen en verminderen. Dat kan alleen als we ongelofelijk goed ons best doen om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van rugklachten, door heel van de patiënten te leren, door van elkaar te leren.
We hebben als team regelmatig overleg met elkaar en ander specialisten in de zorg. We laten ons toetsen en zijn aangesloten bij kennisnetwerken (Rug-netwerk), doen mee aan wetenschappelijk onderzoek, hebben verschillende registraties in beroepsregisters en zijn HKZ gecertificeerd. Leuk om te weten: Rugkliniek Alkmaar is mede oprichter van het Rug-netwerk.

Ja, er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur waardoor je makkelijk en gratis met de auto langs kunt komen.

Ja, op doordeweekse avonden kun je tot 20:30 bij ons terecht.

Bel ons 072 – 560 00 44
Maak een afspraak
Rugkliniek Alkmaar Gespecialiseerde fysiotherapie bij nek- en rugklachten

CONTACTINFORMATIE

Adres:
Schoenmakerstraat 128
1825 CJ Alkmaar
Telefoon: (072) 560 00 44
info@rugkliniekalkmaar.nl