Ischias 2018-08-15T17:10:49+00:00

Rugkliniek Alkmaar

Voor gespecialiseerde fysiotherapie bij

ISCHIAS

Maak een afspraak

BALEN… DE LIFT IS NOG STEEDS DEFECT!

Dat wordt traplopen, terwijl je al zo’n zeurende pijn hebt in je bil.

Pijn die lijkt op een soort van hevige spierpijn met pijnscheuten via de achterkant van je bovenbeen naar je knie. Pijn die niet continu aanwezig is, maar bij verschillende bewegingen opspeelt. Rechtop staan is moeilijk en pijnstillers helpen niet.

Heb je Ischias dan heb je te maken met rugklachten die uitstralen aan de achterzijde van een been.

Veel gestelde vragen over ischias

Hieronder beantwoorden we in het kort de volgende vragen. Wat is ischias, wat zijn de symptomen en hoe is ischias te behandelen en te voorkomen?

Ischias is een pijnbeeld dat zich kenmerkt door pijnklachten in bil en achterzijde van je been. De pijn kan zo hevig zijn dat lopen onmogelijk wordt.

Ischias is te herkennen aan een stekende of branderige pijn in je onderrug, je bil en je been gepaard met pijnscheuten die beginnen in de rug en via de bil doorlopen naar je been. De symptomen bij Ischias verschillen per persoon. Sommige mensen hebben alleen pijnscheuten in de rug die via de bil doorlopen naar de bovenbeen, terwijl anderen ook een tinteling in voet en krachtverlies ervaren.

Het behandelprogramma is erop gericht om de pijnklachten te verminderen en de rugspieren te versterken. Sterke rugspieren zorgen voor een juiste lichaamshouding en voorkomen irritatie van de ischiaszenuw.

Ischias is een pijnbeeld dat zich kenmerkt door pijnklachten in bil en achterzijde van je been.
Bel ons 072 – 560 00 44
Maak een afspraak

Je persoonlijke behandelplan

Ieder mens is uniek en elk lichaam reageert anders.

Daarom is fysiotherapie bij rugklachten, zoals ischias, een hernia of spit specialistisch maatwerk. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw klachten, gaan we in gesprek. We vragen naar je klachten, de voorgeschiedenis en andere factoren die van belang kunnen zijn. We testen je spieren en gewrichten om te onderzoeken waar jouw pijnklachten vandaan komen.

Op basis van jouw persoonlijke informatie en de gegevens uit ons bewegingsonderzoek, stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Een programma afgestemd op jouw klachten en mogelijkheden en gericht op het herstel van je dagelijks functioneren. We nemen dit plan rustig met je door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent.

Ontmoet ons team van specialisten

Remco Bruin
Remco BruinManueel Therapeut
Jacco Walta
Jacco WaltaManueel Therapeut
Kevin Jansen
Kevin JansenFysiotherapeut
Wendy van Nimwegen
Wendy van NimwegenFysiotherapeut

Wat onze klanten zeggen

“Mijn therapeut is de enige die mijn klachten serieus nam en een oorzaak gezien heeft i.p.v. alleen maar de pijnlijke plekken te behandelen en dat betekent heel veel voor me!”

Hans de Vries

“Het feit serieus genomen te worden is erg belangrijk. Dan met de deskundigheid van de therapeute tot een behandeling komen is een pre.”

Anne de Koning

“Alle lof voor het geduld en de houding van de beide therapeuten die betrokken zijn bij mijn revalidatie.”

Annelies Schippers

Kwaliteit

Rugkliniek Alkmaar werkt continue aan kwaliteitsverbetering. Niet omdat dat wettelijk moet, maar omdat wij dat professioneel graag doen.

Rugkliniek Alkmaar is HKZ ISO 9001 gecertificeerd
Rugkliniek Alkmaar is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie
Rugkliniek Alkmaar heeft het predicaat TopZorg van Menzis
Rugkliniek Alkmaar is een Zilveren Kruis PlusPraktijk
Rugkliniek Alkmaar is aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk rugklachten

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over je zorgverzekering 2018, vergoeding voor fysiotherapie en Rugkliniek Alkmaar. Bekijk de antwoorden en misschien zit het antwoord op jouw vraag er al tussen. Zit het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Nee, je hebt geen verwijsbrief van de huisarts of specialist nodig voor een behandeling bij ons.

Rugkliniek Alkmaar heeft contractafspraken met alle grote zorgverzekeraars in Nederland. Hieronder staat een overzicht van de zorgverzekeraars.

Achmea
Aevitea
Anderzorg
ASR
Avero Achmea
Azivo
Besured
Bewuzt
Coöperatie VGZ
CZ
CZ Direct
De Amersfoortse Verzekeringen
De Friesland
Delta Lloyd
Ditzo Zorgverzekering
DSW Zorgverzekeraar
Eno
FBTO
HEMA
IAK (Achmea)
Interpolis Zorgverzekeringen
IZA
IZZ Zorgverzekeraar
Menzis
OHRA
ONVZ Zorgverzekeraar
OZF Achmea
PNO Zorg
Salland ZorgDirect
Salland Zorgverzekeringen
St. Ziektekstvz. Krijgsmacht
Stad Holland Zorgverzekeraar
UMC
Univé
VGZ Zorgverzekeraar
VvAA Zorgverzekering
ZEKUR
Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen
Zorg en Zekerheid

Ja, maar het is verstandig om even na te gaan of dat ook voor jou geldt. Elk jaar verandert de basisverzekering en de aanvullende verzekering– en wij begrijpen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zoeken wij geheel vrijblijvend uit hoe je verzekerd bent.
Bepaalde behandelingen worden wel vergoed vanuit het basispakket, voor andere vergoedingen moet je aanvullend verzekerd zijn.
Bent je benieuwd? Een telefoontje naar onze praktijk is voldoende.

Gelukkig wel. Geef bij het voorgesprek aan dat je zelf zorg draagt voor de betaling. Na afloop van elke vervolgafspraak kun je het bedrag direct pinnen. In verband met de veiligheid van onze therapeuten hebben wij ervoor gekozen om alleen pinbetalingen te accepteren; contante betaling is niet mogelijk.

Eerste behandeling, voorgesprek en onderzoek: € 65,50
Fysiotherapie: € 32,75
Manuele therapie: € 40,75
Behandeling aan huis: € 44,50

Onze eerste behandeling is bijzonder omdat we ruim de tijd nemen om elkaar te leren kennen en inzicht te krijgen in je klachten en de oorzaken. We maken een overzicht van je klachten en de oorzaken en stellen daarna samen een behandelplan op. Daarin kiezen jullie samen aan welke klacht of oorzaak je wilt werken en welke manier van werken jou het beste past. De eerste behandeling duurt ongeveer 50 minuten. Ver is het aan te raden om bij de eerste behandeling het volgen de mee te nemen:

  • Handdoek
  • Legitimatiebewijs (alleen tijdens het eerste bezoek, dat willen de zorgverzekeraars)
  • Indien je via de huisarts bent doorverwezen en een brief heeft meekregen, dag graag deze verwijzingsbrief meenemen.

De eerste behandeling rond de 50 minuten, de tweede en volgende behandelingen rond de 25 minuten.

Wanneer jouw afspraak toch niet goed uitkomt, horen we dit natuurlijk graag zo snel mogelijk, maar laat het ons uiterlijk 24 uur van te voren weten. We maken graag contact dus vinden het fijn als je even belt. Zo kunnen we gelijk een nieuwe afspraak voor je zoeken op beter gelegen tijdstip. Komt bellen niet uit of zijn we niet telefonisch bereikbaar op 072-5400600 spreek dan onze voicemail in of stuur een e-mail. Indien gewenst nemen we daarna contact met je op.
Voor afspraken die niet of niet tijdig (24 uur van te voren) worden geannuleerd, brengen wij de gereserveerde tijd in rekening.

Ja zeker! Je mag te allen tijde zelf bepalen wie jouw therapeut is.

Ja Rugkliniek Alkmaar is rolstoel toegankelijk. De toegangsdeur is geschikt voor rolstoel, rollator en kinderwagen. We hebben echter nog wel een verbeterpunt; er zijn nog twee lage drempels en de deuren gaan niet automatisch open.

Wij willen de rugpijn en de rugklachten van onze patiënten duurzaam verhelpen en verminderen. Dat kan alleen als we ongelofelijk goed ons best doen om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van rugklachten, door heel van de patiënten te leren, door van elkaar te leren.
We hebben als team regelmatig overleg met elkaar en ander specialisten in de zorg. We laten ons toetsen en zijn aangesloten bij kennisnetwerken (Rug-netwerk), doen mee aan wetenschappelijk onderzoek, hebben verschillende registraties in beroepsregisters en zijn HKZ gecertificeerd. Leuk om te weten: Rugkliniek Alkmaar is mede oprichter van het Rug-netwerk.

Ja, er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur waardoor je makkelijk en gratis met de auto langs kunt komen.

Ja, op doordeweekse avonden kun je tot 20:30 bij ons terecht.

Bel ons 072 – 560 00 44
Maak een afspraak
Rugkliniek Alkmaar Gespecialiseerde fysiotherapie bij nek- en rugklachten

CONTACTINFORMATIE

Adres:
Schoenmakerstraat 128
1825 CJ Alkmaar
Telefoon: (072) 560 00 44
info@rugkliniekalkmaar.nl