Rugkliniek Alkmaar

Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugklachten

Maak een afspraak

BEHANDELPROGRAMMA

Wanneer u kiest voor de specialistische zorg van de Rugkliniek Alkmaar, weet u precies waar u aan toe bent. Na een intakegesprek heeft u informatie over uw klacht(en) en bent u op de hoogte van de behandelmethode. Daarnaast geven wij u graag een indicatie voor het aantal behandelingen.

Onderzoeken, testen en meten

Een diagnose stellen is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Zo kunnen onze specialisten gericht met u aan de slag. Tijdens het intakegesprek worden uw klachten in beeld gebracht en zo de mogelijke oorzaak achterhaald.

Rugklachten kunnen voortkomen uit een gebrek aan stabiliteit, kracht of mobiliteit. Maar u kunt ook klachten krijgen door een verkeerde houding (gedrag). Luistert u bijvoorbeeld voldoende naar uw lichaam bij pijnsignalen?

Om u zo goed mogelijk te helpen, stellen we samen een behandelplan op. We vatten het probleem samen, bepalen een doel en gaan op zoek naar een oplossing. Ook krijgt u informatie over uw aandoening. Onze specialist geeft aan de hand van onder andere foto’s en illustraties uitleg over de rug. In het bijzonder is er natuurlijk aandacht voor uw aandoening.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Het onderzoek bij de Rugkliniek Alkmaar duurt ongeveer 50 minuten en bestaat uit de volgende drie onderdelen:

 • Intakegesprek

  Tijdens dit gesprek zoeken we uit waar uw klacht vandaan komt. Ook vragen wij u hoe u met de klacht omgaat en welke impact deze op uw leven heeft.

 • Lichamelijk onderzoek

  Het lichamelijk onderzoek is bedoeld om de kwaliteit van bewegen te meten. Ook worden eventuele dysfuncties (verstoringen) bekeken. Met deze resultaten kunnen wij bepalen of wij u kunnen- en mogen behandelen.

 • Testfase

  Tijdens de testfase meten wij de mate van kracht, pijn, stabiliteit en mobiliteit in uw lichaam. De resultaten worden in kaart gebracht. Hierna wordt op basis van het gesprek, het onderzoek en de testresultaten een behandelmethode gekozen. Deze testen worden elke 12 weken herhaald. Zo heeft u zelf zicht op uw vorderingen.

  Na het onderzoek maakt u samen met de specialist van Rugkliniek Alkmaar een plan van aanpak.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:30 uur op telefoonnummer 072-5600044.

Ben je even niet in de gelegenheid om te bellen? Of vind je het fijner om teruggebeld te worden? Vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met je op!

  Rugkliniek Alkmaar Gespecialiseerde fysiotherapie bij nek- en rugklachten

  CONTACTINFORMATIE

  Schoenmakerstraat 128, 1825 CJ  Alkmaar

  (072) 560 00 44

  info@rugkliniekalkmaar.nl